Give Us A Call: (214) 556-0996

Adisa Ganic

Pogledajte sve savjetnike

Adisa Ganic is a Life Coach in Plano TX working at Lifeologie Counseling

Adisa Ganic

Life Coach
Plano/Richardson
(214) 556-0996
Stručne oblasti: odrastanje, odvajanje od primarne porodice, imigrantski život, LGBTQ i rodna pitanja, multikulturalna pitanja, oporavak od PTSP-a, vojna osoblje, bivši vojinici i problemi vezani za vojni život

English

Upoznajte Adisu

Adisa je rođena u bivšoj Jugoslaviji, a u Sjedinjene Američke Države je kao izbjeglica došla sa 19 godina.  Kao doseljenik, u potpunosti je iskusila poteškoće asimilacije u novu kulturu. Kako je Adisa došla u kontakt sa ljudima sličnih iskustava, ubrzo je postala svjesna posljedica koje je nedostatak podrške mentalnom zdravlju imao na izbjeglice.  Nekontrolisano, takvo stanje je dovodilo do razvoja PTSP-a, anksioznosti i depresije, što je kasnije uzrokovalo pretjeranu upotrebu droga ili alkohola, pa čak dovodilo i do samoubistva.

Prije nego što se nastanila na području Dallasa, Adisa je živjela u New Yorku, Milwaukeeu i Chicagu. Nakon što je diplomirala psihologiju i sociologiju na njujorškom Hunter Collegeu, provela je više od decenije radeći s tinejdžerima i porodicama kao dekan i školska savjetnica.  Temeljena na svojoj prošlosti i vođena snažnom željom da pomogne i podigne svijest onima koji trebaju kvalitetno mentalno zdravlje, nastavila je visoko školovanje, te stekla zvanje magistra u profesionalnom savjetovanju i magistra nauka u porodičnim studijama na Univerzitetu Amberton.

Način i pristup savjetovanju

Adisa vjeruje da su ljudi suštinski dobri i da su njihovi negativni postupci rezultat nečega što im se dogodilo u prošlosti ili se trenutno događa u njihovom životu. Njen pristup životnom treniranju usklađuje se s terapijom usmjerenom na osobu, koja snažno naglašava empatični odnos između životnog trenera i klijenta. Adisa cijeni metode temeljene na zajedničkom naporu i radu, u kojima klijent ima kontrolu nad postupcima. U svom radu, koristi razne teorije i pristupe, uključujući, ali ne ograničavajući se na: kognitivno-bihevioralnu terapiju (CBT), racionalno-emotivnu bihevioralnu terapiju (REBT), kratku terapiju usmjerenu na rješenje (SFBT) i egzistencijalnu terapiju. Zasnivajući rad na različitim perspektivama i kombinujući različite tehnike, Adisa pomaže svojim klijentima da razviju ličnost, izgrade zdraviji odnosa sa drugima i poboljšaju njihove ukupne dobrobiti. Adisa uživa u radu s adolescentima, starijim ljudima, parovima i porodicama.  Usavršila je svoj rad u različitim oblastima, a posebno u oblasti poboljšanja stanja depresije i anksioznosti, niskog samopoštovanja, donošenju odluka vezanih za životne prekratnice, probleme u porodici i vezama, roditeljstvo, razvod, neuspjeh u odvajanju mladih od porodice, kao i pitanja koja su svojstvena samo specifičnim populacijama, kao što su imigranti / izbjeglice, vojna lica i LGBTQ + -zajednica.

Nastoji pružiti visok nivo njege i pažnje, temeljenih na prihvaćanju, iskrenosti i empatičnom razumijevanju. U sigurnom i gostoljubivom okruženju, Adisa potiče slobodu istraživanja i dijeljenja misli, ciljeva i potreba, te time vodi klijente ka sticanju novih pogleda.

Adisa je majka dvije tinejdžerke i većinu svog slobodnog vremena provodi s njima. Uživa u čitanju i volontiranju za lokalne neprofitne organizacije poput North Texas Food Bank, Društva za borbu protiv leukemije i limfnome, March of Dimes i Dječju medicinsko-istraživačku bolnicu St. Jude. Zbog ljubavi prema jezicima, ona trenutno uči njemački i španski. Adisa nudi savjetovanje na engleskom i srpskohrvatskom (srpskom / hrvatskom / bosanskom) jeziku.